Cosy winter

striktrøje
En hyggelig vinter

Here comes the hygge!

Efteråret er så småt begyndt at vise sit ansigt, og det betyder jo også, at der ikke er længe til vinteren, men der er én ting, de to sæsoner har til fælles: Der skal bare hygges igennem! Der skal være indendørshygge med varm kakao (måske endda med lidt flødeskum), gerne lidt godt selskab og naturligvis den lidt behageligere og hyggelige garderobe. Lige nu er modens tilgang, at dit tøj skal være bæredygtigt, fashionable, men også behageligt at have på, og derfor vil vi gerne give dig nogle ideer til, hvordan du på behagelig vis kan komme igennem vinteren hyggeligt påklædt.

 

Strik trøjer

Vi har påpeget det igen og igen, men vi gør det lige én gang til: strik er simpelthen det bedste, du kan begive dig ud i, når der er tale om de køligere sæsoner såsom vinter! Det er behageligt, hyggeligt og holder på fremragende vis på varmen.
Som du kan læse mere om i vores blogindlæg omhandlende Den stribede strik, så er den stribede striktrøje en modegenstand, der aldrig svigter, og den er naturligvis også på mode denne gang. Med en stribet strik holdes du varm, behageligt til mode og moderne - alt sammen på én gang. Der er dog flere trends end striberne, du kan være opmærksom på - først og fremmest er vi i en periode, hvor der skal være fuld knald på farverne, og det gælder også strikken, så du kan med fordel vælge en strik i en mere eksperimentel farve. Generelt ses megen kreativitet inden for strik for tiden, hvilket kommer til udtryk gennem forskellige mønstre, garntyper og eksperimentelle detaljer, så hvis du har haft et ønske om at gå amok i strikudtrykket, så er det nu, du skal gøre det - om det så er striktrøjen, strikkjolen, strikvesten eller cardiganen, så kan du vælge så vild en strikgenstand at hygge dig i, som du ønsker.

 

Opmærksomhed på materialer

For at holde os i samme boldgade er materialer generelt noget, der er værd at være opmærksom på i forhold til at skabe en hyggelig, komfortabel garderobe. Typisk vil et valg af bløde materialer hjælpe gevaldigt på at skabe hygge i outfittet. I modebilledet er set lidt forskellige bud på, hvordan dette kan udmønte sig, men de umiddelbart største bud er naturligvis garn, men også bamsede materialer såsom rulam eller andre bløde materialer såsom velour. Disse materialer kan både bruges i forhold til almindeligt, blødt tøj, men tænk det også ind i forhold til jakker, hvor du eksempelvis kan vælge en jakke i rulam, eller i accessories eksempelvis med velourtaske eller -sko.

 

More is more

Normalt er det populært at sige, at less is more, men vil vinter er der bestemte områder, hvor more really is more, og det er i forhold til det oversized. Generelt skaber det en smule hygge i outfitted, når der oversizes - en oversized trøje kan være lidt mere hyggelig at have på end en tætsiddende, og det er det, vi skal praktisere! Der er også trends, der bærer pres af oversizing denne vinter, eksempelvis ses, at store halstørklæder (frem for halstørklæder af mere almindelig størrelse) ikke blot er hyggelige og rare, men også trender! Vi ser det også i forbindelse med bukser, hvor jeans såvel som slacks gerne skal have en vis vidde, hvilket naturligvis også bidrager til en bedre komfort.

 

Vidde i buksen

Der blev teaset en smule for det ovenfor, men vi er så heldige, at en comfortabel trend er in i denne sæson. Vi ser nemlig, at bukserne skal have vidde i benene, hvilket gør, at skønne habitbukser, jeans med flare og slacks er noget, der hitter stort i øjeblikket, fordi looket gerne må være en smule "bevidst sjusket, men ikke slasket".
Vi husker alle hvordan, det var for 10-20 år siden, hvor vi skulle krybe os i de tighteste jeans, der sad som malet på, og det kunne bestemt et eller andet, men hyggelige var de ikke - der kan denne trend altså bare noget helt andet i forhold til, at det gerne må være lidt hyggeligt at trække i bukserne. For så snart bukserne ikke sidder helt tæt, er de bare en tand hyggeligere at have på.

 

Ikke trendy, men superrare!

Hvis vi skal snakke hygge og behagelighed om vinteren, er der et stykke tøj, der måske ikke ser specielt fashionable ud, men skal nævnes alligevel, fordi det er det ultimative inden for hyggetøj; vi taler naturligvis om de skønne sweatpants, vi alle ejer - om vi så vil stå ved det eller ej. Joggingbukser, som de også kaldes, er ironisk nok skabt til sportsbrug, og du kan da også snildt bruge dem til en løbetur, men de fleste af os kender dem nok som vores skønne hyggebukser, der grundet sin typiske bomuldssammensætning holder rigtig godt på varmen og altså er geniale til vinter.

 

Hoods and sweats

Vores sweatpants har gode venner i forhold til den superhyggelige påklædning, og en behagelig underdel skal have en god makker i form af en behagelig overdel. Her må man næsten skrige helholdsvis "hoodies" og "sweatshirts", for en ganske behagelig (måske endda oversized) hoodie er guld værd i de kølige hyggemåneder, og med sin lodne vrangside er sweatshirten med på listen. Hoodies kommer naturligvis i mange varianter og det samme gør sweatshirten, og derfor kan de stadig være ganske fashionable at se på, alt imens de bidrager med hygge og varme til dig.
Især sweatshirten er blevet mere anerkendt inden for modeverdenen efter Coronaen raserede, og folk vendte sig mere mod hyggeligt tøj, og sweatshirten er bestemt også hyggelig, hvilket blandt andet skyldes den frie bevægelighed og løse pasform. Jamen altså, hvad mere har man brug for i de kolde vintermåneder?
Du kan læse mere om sweatshirts i vores blogindlæg om Behagelige sweatshirts.

 

Hygge fra inderst til yderst

Indtil nu har fokusset ligget på, hvordan du kunne have behagelige over- og underdele på til indendørs hygge, men du skal jo også have det hyggeligt i din udendørspåklædning. Derfor skal du også overveje, hvilken jakke eller frakke, der kan gøre vintersæsonen hyggeligst muligt at gå igennem. Populært for tiden er jakker og frakker lavet af rulam, hvilket også må siges at være ganske behageligt at interagere med, men også de dejligt varme og superbehagelige dynejakker trender, og den tykkelse, de ofte bidrager med, giver også en hyggelig fornemmelse. Generelt vil store, varme frakker være gode bud til at skabe en behagelig følelse af hygge.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Bella kjole sort
Bella kjole sort
Bella kjole sort
399 kr.
Nyhed
Liva stiletter rød
Liva stiletter rød
Liva stiletter rød
359 kr.
Nyhed
Agnes kjole hvid
Agnes kjole hvid
Agnes kjole hvid
429 kr.
Nyhed
Naja sandaler brun
Naja sandaler brun
Naja sandaler brun
329 kr.
Nyhed
Katrine taske brun
Katrine taske brun
Katrine taske brun
359 kr.