Den stribede strik

Stribet striktrøje
Legenden = Den stribede strik

Den uundværlige striktrøje

Efteråret nærmer sig, og det betyder selvfølgelig, at vi skal til at finde striktrøjerne frem, for dem kan man ikke klare sig uden. Specielt er den stribede strik uundværlig. De fleste af os har (eller bør have) en stribet striktrøje i gemmerne, for det er en af de mere faste dele af moden, og intet tyder på, at det vil ændre sig, for den stribede strik ER populær. Der er mange strikkeopskrifter på stribede striktrøjer, hvis man er gør-det-selv-typen, men enhver tøjbutik med respekt for sig selv har da også stribet strik. Og det er da heller ikke uden grund.

 

Strik trøjer 2024

Vi har skrevet om strik flere gange, og det er simpelthen fordi, vi ikke kan få armene ned over det - og det kan modeverdenen heller ikke. Strik har været en del af efterårsmoden i flere år og er yderst populært at iklæde sig. Det er der selvfølgelig en god grund til, for strik er dejligt varm til de køligere måneder, og man mærker da tydeligt varmen og ikke mindst hyggen, når man tager en god strik på.
Endnu en grund til strikkens store popularitet er selvfølgelig den alsidighed, den tilbyder, i form af eksempelvis de mange forskellige farver, strik kan fås i, udvalget af forskellige tykkelser, modeller og ikke mindst de mange forskellige mønstre, herunder striberne.

 

Striber på striktrøjer

Striberne fik en genopblomstring omtrent 2015, men de har egentlig præget moden siden Adidas i 1928 præsenterede de tre striber, og omend der blev tale om en genopblomstring, forsvandt striberne aldrig rigtigt ud af modebilledet. Vandrette såvel som lodrette striber har været på mode sæson efter sæson, og det er klart, at striber er et af de mest populære modemønstre; det er klassisk, men ikke kedeligt, og de har flere funktioner.
Mange kan være bange for at iklæde sig striber grundet de effekter, striber kan have i forhold til, hvordan vores kroppe tager sig ud. Vi er alle blevet fodret med falsk information om, at de vandrette striber får vores krop til at se bredere ud, end den er, men dette er en myte, vi hurtigt vil aflive. Faktisk viser forskning, at iklædning af vandrette striber få folk til at synes tyndere, end når man iklæder sig lodrette striber, og tynde, vandrette striber har da også den effekt, at de fremhæver taljen og figuren. Såfremt der benyttes striber i flere retninger, har dette den effekt, at man skaber facon og liv i klæderne. Anvendes derimod lodrette striber, er det med til at tilføje en illusion af længde, således at man synes højere.

 

Stribet striktrøje

Den stribede strik er en tidsløs klassiker, og det forstår man da egentlig også godt, når man ser på, hvad hvert koncept kan i sig selv - hvad kan de så ikke tilsammen? Det varme og hyggelige ved strikken kombineres med det elegante ved striberne, og begge dele tilføjer et klassisk præg, der sammen går op i en højere enhed. Der bliver et vis spil, men uden at det bliver kaotisk at se på, alt imens det kan have en god effekt for din figur. Ikke noget mysterie, at vi kalder den stribede strik for et kæmpe musthave - den kan det hele!

 

Vil du læse mere om striktrøjer, kan du gøre det ved at klikke dig ind på vores blogindlæg "Efterårstrend = striktrøjer".

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Liva stiletter rød
Liva stiletter rød
Liva stiletter rød
359 kr.
Nyhed
Katrine taske brun
Katrine taske brun
Katrine taske brun
359 kr.
Nyhed
Katrine taske sort
Katrine taske sort
Katrine taske sort
359 kr.
Nyhed
Mikela taske lysebrun
Mikela taske lysebrun
Mikela taske lysebrun
359 kr.
Udsolgt
Sarah taske brun
Sarah taske brun
Sarah taske brun
399 kr.