Lær at style din blazer til enhver anledning

blazer dame

Et touch af elegance og stil

Blazer til damer: Den perfekte tilsætning til enhver garderobe

Den tidløse blazer er en klassisk jakke, som er blevet populær og en praktisk tilsætning til mange kvinders garderobe. Den tidløse og klassiske blazer kan bruges til mange forskellige anledninger og i dette blogindlæg kommer vi nærmere ind på blazeren til kvinder og hvordan den kan styles.
 

Hvad er en blazer?

En blazer er jakke, som typisk er fremstillet af letvægtsstof og er designet til at sidde tæt på kroppen. Ofte er der 2-3 knapper placeret foran i den nederste del af blazeren og en reverskrave eller en mere formel spids krave. I mange år har blazeren været en stor del af herrernes garderobe, og det var først i 1920’erne at kvinderne begyndte at bære blazere til praktiske anledninger.
 

Hvad er forskellen på blazer og en habitjakke?

Ofte har der været stor tvivl om forskellen mellem en blazer og en habitjakke, men er der virkelig stor forskel på disse to jakker?
Forskellen på jakkerne er minimale, men jakkerne adskiller sig i stil og funktion.
Habitjakken adskiller sig fra blazeren ved typisk at være fremstillet af grovere stof som tweed eller flonel i modsætning af blazeren som der er fremstillet af lettere materialer som hør, uld eller bomuld. Blazere er mere traditionelle og bruges ofte til formelle anledninger, hvorimod habitjakker er mere alsidige og kan bruges til afslappende begivenheder. Uanset valget af jakkerne vil begge give dig et sofistikeret og stilfuld look.

Hvad har damer under en blazer?

Når det kommer til at style en blazer, er det vigtigt at overveje, hvad man skal have indenunder. Det afhænger selvfølgelig af lejligheden og ens personlige stil, men der er flere muligheder for at skabe et flot og stilfuldt look.

En af de mest populære måder at style en blazer på er ved at have en simpel bluse eller skjorte indenunder. Dette kan være en hvid skjorte, en stribet bluse eller en farverig skjorte, afhængigt af ens personlige stil og lejligheden.

Man kan også vælge at have en top eller en T-shirt indenunder blazeren. Dette kan give et mere afslappet og casual look, men stadig være stilfuldt, hvis man vælger en top med en flot pasform og en farve eller mønster, der passer til blazeren.

Hvis man ønsker at tilføje lidt ekstra glamour til sit look, kan man også vælge at have en silkekjole eller en top med blonder indenunder blazeren. Dette kan give et sofistikeret og feminint udtryk, der er perfekt til en aften i byen eller en særlig begivenhed.

Alt i alt er der mange muligheder for, hvad man kan have indenunder en blazer, og det er vigtigt at vælge noget, der passer til ens stil og lejligheden. En blazer kan styles på utallige måder og er en fantastisk tilføjelse til enhver kvindes garderobe.
  

Blazerens utallige kombinationsmuligheder

Som du nok allerede fornemmer, så findes et hav af kombinationsmuligheder til blazeren. Blazeren er så alsidig at den kan kombineres med bukser, nederdele, kjoler og meget mere. Hvis man er til oversized tøj, så kan en oversized blazer også være en god mulighed. Hos Astrid Frank kan du finde flotte blazersæt med et hav af muligheder til underdelen. Vi har skræddersyet flotte styles af blazersæt til dig, og udvalget er stort. Om du så leder efter en blazer med tilhørende habitbukser, shorts eller nederdel, så vil du ikke blive skuffet over vores udvalg. Derudover kan blazersættet også kombineres med flotte smykker og accessories for at fuldende det endelig look.

3 tips til at style din blazer  

  1. Til formelle begivenheder kan du bære en kjole eller nederdel under blazeren og dermed skabe en sofistikeret og feminine stil.
  2. Tilføj et bælte omkring taljen for at fremhæve din figur. For at gøre looket mere feminine kan du udskifte jakken og bukserne til en blazerkjole, her kan du også vælge at tilføje et bælte, men dette kan også undlades.
  3. Style dit blazer outfit med et par høje hæle for at give et poleret og sofistikeret udtryk.

Alt i alt er blazeren en klassisk og alsidig jakke, som passer til alles garderobe. Den kan bruges til både formelle og afslappende anledninger, og kan kombineres på mange forskellige måder. Ofte er blazeren en god investering i enhver kvindes garderobe, og er en jakke, der aldrig går af mode.

Skal du til en lidt mere formel begivenhed? Så kan du gå all-in med et jakkesæt. Du kan også læse vores guide omkring hvordan kvinder kan bære et jakkesæt. 

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank