Jakkesæt til kvinder

jakkesæt til kvinder
Bliv klogere på jakkesæt

Trend 2024

Vi har flere gange nævnt det i forbindelse med efterårsmoden, men når nu stort set alle de store modehuse er enige, kan det ikke siges for ofte: Jakkesæt til kvinder er den helt store trend her i 2024, men faktisk har denne trend været populær siden 1970'erne. Det er en tidsløs klassiker, der udstråler elegance, og det er da også kun få ting, der slår at dresse op i jakkesæt og vise, at man er the boss. Det kan bare være rigtig empowering, samtidig med at det kan være ganske behageligt at have på, fordi man kan gå med en jakkesætstype, der ikke smyger sig til kroppen, hvis det er det, man ønsker, for forskellige slags af jakkesæt er der nok af.

 

Nyfortolkning af jakkesættet

Som nævnt er jakkesæt til kvinder en stor trend, men ikke en ny trend. Siden 1970'erne har jakkesættet vundet stort indpas, men som de fleste klassikere er der også her nyfortolkninger, der er med til at holde liv i gløderne. Specielt for året 2024 er der leget en del med farverne på jakkesættene, så vi ser mere og andet end de klassiske sorte jakkesæt, de fleste af os måske forbinder med et typisk jakkesæt. Derudover vil vi se flere tekstiler komme i brug, alt imens vi også kan forvente forskellige mønstre til at pifte jakkesættene op med. Der kommer virkelig til at blive kælet for detaljerne i år.

 

Alsidig påklædning med et jakkesæt

En fantastisk kvalitet, jakkesættet har, er dets alsidighed. En sammensætning af habitbukser og blazer vil du kunne bruge i rigtig mange sammenhænge, da et jakkesæt kan dresses både op og ned gennem valget af top, fodtøj og accessories.
Der er altså nærmest ikke den begivenhed, du ikke kan bruge et jakkesæt til. Et tidspunkt, hvor jakkesættet vil være et naturligt valg, er situationer, hvor du ønsker at udstråle seriøsitet og professionalisme, dette for eksempel værende en jobsamtale, et møde eller en regulær dag på jobbet. Det er i hvert fald ikke ualmindeligt, at et jakkesæt bliver båret på job ved os.
Derudover kan du dresse jakkesættet op ved at tage et par stiletter på og iføre dig jakkesættet, når du skal i byen eller til fest. Jakkesættet fungerer også glimrende til middagshygge med veninderne, men også helt casual begivenheder kan jakkesættet bruges til. Eventuelt kan habitbukserne skiftes ud med et par jeans.

 

Dress dit jakkesæt op og ned

Når man begynder at nævne jakkesæt, vil nogle altid skælve lidt ved frygten for, at det bliver for klassisk eller for... tør vi sige det? Maskulint. Jakkesættet blev da oprindeligt også skabt til mænd, men allerede i 1930'erne indtog kvinderne blazeren, som selvfølgelig dengang blev matchet med en nederdel, men sidenhen fulgte bukserne, og i nutiden er jakkesættet lige så naturligt til kvinder som til mænd. Dog er der stadig gode råd at hente til dem, der frygter, at det bliver for maskulint, for jakkesæt kan personliggøres og dresses op og ned som et hvilket som helst andet sæt. Som nævnt kan stiletter både dresse op til finere begivenheder, såvel som de kan sætte et feminint præg på dit outfit. Du har dog også andre muligheder for at gøre dit udtryk mere feminint, når du har jakkesæt, og det går gennem dine accessories. De rette smykker, tørklæde, eventuelt et bindebånd eller bælte til taljen kan gøre underværker, og ellers kan du overveje at gå efter en oversized blazer, der tilføjer et feminint touch, eller du kan bevæge dig væk fra de klassiske sorte jakkesæt og vælge en farvet variant.

 

Vi håber, du er blevet lidt klogere på jakkesæt, og ellers kan du læse mere i vores blogindlæg om Jakkesæt til kvinder.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
399 kr.
Nyhed
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
379 kr.
Nyhed
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
349 kr.
Nyhed
Celine sandaler blå
Celine sandaler blå
Celine sandaler blå
329 kr.
Nyhed
Maria jakke grå
Maria jakke grå
Maria jakke grå
599 kr.