Trendy i trenchcoats

trenchcoat
Trenchcoats - den store trend

Vores alles yndlingsbarn

Nu ved vi godt, at vi ikke må favorisere et enkelt barn over de andre, men så MÅ vores alle sammens trenchcoat simpelthen give de andre en chance. Det er en af de absolut mest populære, klassiske og tidsløse frakker overhovedet, og det er bestemt et musthave i garderoben i overgangene til og fra sommer.

Læs med her, hvor vi ser nærmere på trenchcoaten; hvordan den blev til, de klassiske kendetegn, stylingmuligheder og meget mere inden for trenchcoatens univers.

 

Fra krigsmarken til Vogue

Trenchcoaten havde sin fødsel allerede i 1800-tallet. Den opstod som svar på gummiregnfrakker, der var fuldstændigt vind- og vandtæt udefra, men uden at være åndbar, således at man typisk blev våd på indersiden af frakken. Her videreudviklede John Emary fra Aquascutum en vandtæt uldfrakke, som udgjorde grundlaget for den trenchcoat, vi kender i dag. Denne vandtætte uldfrakke blev senere videreudviklet af Thomas Burberry i 1879, der opfandt gabardinestoffet, som var modstandsdygtigt over for hårde vejrforhold alt imens det var åndbart.
Overtøjet var især populær blandt overklassen, men blev især gjort populært under 1. verdenskrig, hvor trenchcoaten blev brugt til mænd i den britiske hær - det var også anvendelsen i militærtjenesten, der i 1916 resulterede i navnet "trenchcoat", hvilket oversættes til "skyttegravsfrakke". Navnet er dog misvisende, da frakkerne ikke blev båret af mænd i skyttegrave, men blev båret af højerestående officerer.
Frakken opnåede dog sin store popularitet gennem Hollywood, og herfra gik det stærkt. Med sit design, der nemt kunne tilpasses til den kvindelige figur, indtog kvinderne også trenchcoaten, og den har nu udviklet sig til at være et musthave i enhver kvindes overgangsgarderobe.

 

Trenchcoat i klædeskabet

Vi synes jo måske, det største kendetegn ved trenchcoaten er, at den er totalt fabulous, men måske vi også skal komme med en lidt mere objektiv beskrivelse af, hvordan en typisk trenchcoat ser ud.
Den almindelige trenchcoat vil være lavet af et tyndt og let, vandtæt materiale, hvilket gør den oplagt som overgangsjakke. Den vil normalt have en reverskrave med vindfang og en knappelukning. Sidstnævnte er dog ikke længere givet, da de moderne kåbetrenchcoats, der blot lukkes med et bindebånd, vinder indpas i modeverdenen.
Herudover vil den traditionelle trenchcoat have et bælte eller bindebånd i livet, og der vil være stropper omkring håndled og skuldrene. Selve længden er meget varierende og vil gå til alt fra midt på låret til under knæet. Der er desuden mange modeller og snit, hvilket er med til at gøre frakken så alsidig. Som nævnt er der den klassiske model, vi har beskrevet, men her kan man så vælge at køre enkelt- eller dobbeltradet (altså om man vil have en enkelt eller to rækker knapper), kort, lang, oversized eller kåbetrenchcoat. Traditionelt er en trenchcoat sort, grå, beige eller khaki, men de findes i alverdens farver, og det bliver mere almindeligt at se trenchcoats i andre farver og endda i forskellige mønstre. Vi taler altså om én frakke med mange udtryk, hvor der burde være en til alle.

 

Sådan styler du din trenchcoat

Det helt store spørgsmål er jo så, hvordan man styler sin trenchcoat? Og vi forstår godt, hvis nogen spørger, for med en trenchcoat er mulighederne mange! Vi har at gøre med en alsidig frakke, der kan styles med det meste og til de fleste lejligheder - lige fra hverdag til fest.
I forhold til hvis du ønsker at stå skarpt på arbejdet og i fritiden, kan det være værd at overveje at køre den hjem med et stilrent look, der opnås gennem en klassisk udseende trenchcoat. Den vil med fordel kunne styles med en pæn skjorte og et par fede habitbukser for netop at opnå et stilrent look, der udstråler selvtillid og power.
Hvis du overvejer, hvordan du bedst skaber et festoutfit til at tage i byen eller generelt til særlige lejligheder, vil vi bare sige, at der er plads til at vælge en mere moderne udseende trenchcoat. Her kan du eventuelt gå med en oversized trenchcoat uden bindebånd eller en kåbetrenchcoat. Overvej eventuelt en trenchcoat i en anden farve end de traditionelle, for det er denne sæson, du virkelig kan eksperimentere med dette. Derudover står det nærmest frit for, hvordan du ønsker at style dit festoutfit, så det passer til din trenchcoat - du kan gå hele vejen med en yndig kjole, eller du kan gå med en flot top med nogle pæne bukser eller en elegant nederdel til. Mulighederne er rigtig mange, og i bund og grund vil din trenchcoat passe til lige dit yndlingsfestoutfit.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Bella kjole sort
Bella kjole sort
Bella kjole sort
399 kr.
Nyhed
Liva stiletter rød
Liva stiletter rød
Liva stiletter rød
359 kr.
Nyhed
Agnes kjole hvid
Agnes kjole hvid
Agnes kjole hvid
429 kr.
Nyhed
Naja sandaler brun
Naja sandaler brun
Naja sandaler brun
329 kr.
Nyhed
Katrine taske brun
Katrine taske brun
Katrine taske brun
359 kr.