Style din kjole - fra kontoret til fest

blazer kjole
Få ændringer, der gør dig klar til at gå fra kontoret til festen.

Fra kontoret til fest

Ahhh, det er så dejligt, når man har hele dagen til at gøre sig klar til at tage til fest. Man kan i ro og mag gå i bad, barbere ben, lægge ansigtsmaske, det er så dejligt, men hov? Det er jo ikke altid sådan, den er - nogle gange kan man knapt nå at skifte tøj fra kontoret til festen, og bare rolig, vi er her til at guide dig til, hvordan du kan style den samme kjole til en dag på kontoret såvel som til fest.

 

Tilbehør til festen

Så simpelt kan det siges; det hele handler om tilbehøret, som kan hjælpe dig med at dresse din kjole op eller ned.
For at dresse din kjole ned, så den passer godt til en tur på kontoret, er det blandt andet relevant at se på dit fodtøj, hvor flade sko kan give et mere komfortabelt og hverdagsagtigt udtryk, og brug af sko eller støvler med en chunky sål ligeledes kan hjælpe med at gøre udtrykket mere hverdagsagtigt, men i en mere rå retning.
Når man derimod ønsker at dresse kjolen op til fest, vil det typisk skabe et mere elegant og festligt udtryk, hvis der findes et par hæle frem. Derudover vil det typisk være accessories i form af smykker og muligvis en lækker taske, man vil bruge til at dresse en kjole op til fest, for de rigtige smykker kan gøre en hel del i forbindelse med det endelige udtryk.

 

Den helt rigtige kjole

Okay, nu sagde vi godt nok, at det handler om tilbehøret, og tilbehøret har altså også en del at sige, men det er også klart, at man er nødt til at vælge en kjole, der har potentiale for en dag på kontoret såvel som en fest. Bare for at komme med et eksempel, kan det være rigtig svært at dresse en gallakjole ned til kontorbrug, hvad man så end gør. Naturligvis er dette et ekstremt tilfælde, og i de fleste situationer kan en kjole begge dele, så i bund og grund er det et spørgsmål om fornuft.
Er man i tvivl om hvilke kjoler, der kan klare begge situationer, eller er man usikker på at bevæge sig ud i en situation, hvor man skal dresse en kjole op og ned til kontor og fest, er der en simpel løsning: The little black dress, den lille sorte, du ved. Det er det nemmeste sted at starte, for som Karl Lagerfeld engang sagde, er man aldrig over- eller underdressed i en lille sort kjole, så det er svært at gå helt galt i byen, og det er den perfekte kjole at øve sig på. Vi har i hvert fald tænkt os at gøre et forsøg lige her.

 

Styling af den lille sorte kjole

Skal vi ikke næsten prøve at se på, hvordan man kan style en kjole fra kontoret til fest med et eksempel fra vores kollektion?
I dette eksempel vil vi tage udgangspunkt i vores Helena kjole i sort. Denne kjole er et godt eksempel på den lille sorte, da den er, ja, kort og sort, men også relativt simpel i sit design. Det gør, at den ikke er for prangende til kontoret, men også at den er oplagt at style med lækre accessories.

Det første, vi ville starte med at tilsætte til kontorlooket, er et par chunky boots, der kan tilsætte den relativt elegante kjole et råt udtryk, der samtidig bidrager til at holde looket nede på jordet. Helt specifikt ville vores valg falde på vores Lucia støvler i sort, fordi de i sig selv også formår at forene det rå med det elegante. Derudover vil længden på skaftet være et godt match med den korte kjole, så der bliver noget modspil her.
Dernæst ville vi tilføje en blazer, så looket tones lidt mere ned til det professionelle, så looket ikke i så høj grad er elegant og festligt, men nærmere elegant og professionelt. Egentlig kan både en sort og en farverig blazer fungere i denne sammensætning, da et rent sort look aldrig går galt, men vi ønsker at tilsætte lidt smagfuld farve på tilværelsen, og derfor ville vores valg være en Emelie blazer i navy, fordi farven gør looket lidt mere interessant at se på, alt imens striberne skaber noget spil, der vil gå godt til resten af outfittet. Specifikt denne blazer vil også passe godt til kjolen grundet blazerens længde, der ikke overgår den korte kjoles længde.

Når det så kommer til at style kjolen til fest, skal vi igen se på valget af fodtøj, og her ville vi vælge vores Myra stiletter i guld. Denne stilet fås også i sort med blanke sten, hvilket vil gå godt til styling med sølvsmykker, men i dette eksempel vil der arbejdes med guldsmykker, og derfor passer netop Myra i guld bedre end varianten i sort. Det generelle valg af Myrastiletten går på, at der tilføjes en masse bling, der er med til at skabe opmærksomhed på looket, og det faktum at der her er valgt guldstiletter gør også, at der tilsættes en smule farve, hvilket er perfekt til en sort kjole.
Herefter skal der tilføjes accessories i form af smykker, og idet der er tale om en meget tidløs og elegant kjole, kan den bære flere typer accessorisation - du kan vælge at gå med statementsmykker, men i dette eksempel går vi med smykker, der matcher kjolens elegance. Her tænker vi at tilsætte vores Sofia øreringe i guld sammen med vores Chloe halskæde i guld. Ikke blot passer disse smykker perfekt sammen, men perler har en vis elegance over sig, som går perfekt i spænd med resten af looket. Det giver også en mulighed for at kombinere med ring og armbånd efter eget valg, da de valgte smykker er meget afdæmpede og derfor både giver rum til armbånd og ring i samme karakter, men også giver plads til noget, der skejer ud.
Endelig skal du have en lækker taske til at have din telefon, dine nøgler og din pung i. Med et look, der er baseret på sort og enten guld eller sølv (alt efter smykkepræference), kan du vælge en taske i stort set alle farver. Sort vil passe godt til resten af looket, men det er også her, der så er mulighed for at sætte kulør på outfittet, og det vil vi gøre. Derfor vil vores valg til denne style gå på Sofie tasken i grøn. Udover de flotte detaljer i stoppen, har tasken en smuk, dybgrøn farve og en størrelse, der passer helt perfekt til the bare essentials. Det vil være en god pris over i'et med netop denne taske, men som sagt kan de fleste tasker gå an i denne sammensætning.

 

Vi håber, du blev klogere på, hvordan du kan style din kjole fra kontoret til fest.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Sandra t-shirt hvid
Sandra t-shirt hvid
Sandra t-shirt hvid
359 kr.
Nyhed
Alice denim top blå
Alice denim top blå
Alice denim top blå
339 kr.
Nyhed
Monica oversized t-shirt grå
Monica oversized t-shirt grå
Monica oversized t-shirt grå
369 kr.
Nyhed
Ella denim nederdel blå
Ella denim nederdel blå
Ella denim nederdel blå
349 kr.
Nyhed
Christine nederdel sort
Christine nederdel sort
Christine nederdel sort
339 kr.