Scandinavian Fashion Breakdown Fall 2024

Scandinavian fashion
Skandinavisk stil hitter

Skandinavisk mode er lige nu i søgelyset som aldrig før, bl.a. takket være TikTok, hvor inspirationsvideoer spreder sig med lynets hast. Vi ser både inspiration fra 90'ernes minimalisme, 00'ernes Y2K-stil samt fra film som f.eks, havfruer med wet look og glitter.

Det største fokus må nok siges at være på, at det skal være alsidigt. Vil man være chic i skandinavisk mode, skal man have fat i de gode basisvarer. Vi skal gerne kunne style vores items til både hverdag og særlige lejligheder. Dertil skal det også gerne kunne bruges hele året rundt. Det er nemlig her lag-på-lag kommer ind i billedet, hver gang temperaturen falder. Det er værd at investere i en god basis-garderobe, som kan kombineres på kryds og tværs, men som også sagtens kan kombineres med farver, sjove snit og anderledes looks.

Den minimalistiske stil, som nærmest kendetegner os her i Danmark er at finde i alle sæsoner, men bestemt også i den mere neutrale farvepalette, som er fremme til efteråret og vinteren. Det skal dog ikke betyde, at farver ikke er et hit. Et "Pop of Colour" er en af de største trends. Det kan både ses i modebilledet, men bestemt også i beauty-industrien, som oftest også går hånd i hånd. Her kan du både bruge en farvet eyeliner, glitrende stilletter i alle farver, en farverig top eller en sjoveres underdel. Det er kun fantasien, der sætter grænsen, så længe man holder det minimalistisk i stilen. Det er faktisk ret sjovt at lege med, prøv det selv!

Hvad passer til sorte lange støvler?

Ser man igen ind i den alsidige garderobe, kan man altså ikke komme udenom de sorte støvler, og specielt de sorte chuncky støvler med længde. De findes selvfølgelig også i mange andre farver, men skal du have en alsidig støvle, så er det sorte valg altså bare en klassiker.

Lange støvler er og bliver en kæmpe trend i den skandinaviske mode. Vi bruger dem hele året rundt, om sommeren ser vi dem med bare ben, og til de koldere måneder bruges de med vores lag-på-lag outfits enten over tights, strømpebukser eller til bukser.

Strik, der trender 2024

Er vi de eneste, som næsten ligefrem glæder os til de lidt koldere dage? Der er bare et eller andet over strik, som vi elsker. Vi elsker hygge, og når man har en god strik på, så føles det lidt som at få en krammer, ikke sandt? Strik taler også ind i lag-på-lag trenden, som er med til at holde os varme og som også kan forlænge vores sommergarderobe. Super smart og dejligt jo!

Skal du have fingrene i en strik til at holde dig varm, så er et bud på en sikker vinder altså en strik med vandrette striber, som vi har set de sidste par sæsoner, og som stadig præger bybilledet i hele Skandinavien. Vi mener, at den stribede strik er kommet for at blive, så hvis du ikke allerede har en eller to i skabet, så er det en klar opfordring herfra at få fat i en.

Sådan skal du bruge strikkjoler

Vi siger det lige igen, at have en god strik på, er som at få en varm krammer hele dagen lang. Dejlig følelse jo! Derfor vil vi altså lige slå et slag for strikkjoler. Har du ikke allerede en strikkjole, så er det altså et must for at holde varmen på de helt kolde dage. En strikkjole kan både styles feminint og råt eller blandet. Sæt en oversized cowboy jakke eller bomber jacket for et mere rå eller street look. Par det med et par chuncky støvler eller fede sneakers, så er den der.

Er du mere til det feminine look, så er en blazer altid en god ide. I starten af efteråret, hvor solen stadig kan finde på at titte frem, er det også oplagt at bruge en strikkjole med ballerinaer eller sandaler. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Synes du, at du kan mangle lidt fokus på din figur eller bare gerne vil markere din talje, så kan et bælte være den perfekte accessory.

Jakker til efterår og vinter 2024

Vi kan ikke få nok af jakker her på stedet. Det er en uundværlig del af ens garderobe, når man bor i Skandinavien. Specielt efterårsjakker er et must at have et godt udvalg af. En god, varm trenchcoat går man selvfølgelig aldrig galt i byen med, men en kort jakke, som kan holde dig varm på cykelturen, er altså også altid en vinder her. Det skal gerne både være praktisk, klassisk og stilet. En jakke skal gerne kunne bruges sæson efter sæson.

Skal du op på cyklen hver dag, er en kortere jakke det lette valg, som f.eks. vores Skye Jakke eller Chloe Jakke, men vil man gerne have en jakke, som kan fungere både til cykelturen og til en god gå-date med veninden, så er en jakke med lynlås eller knapper hele vejen altså også en vinder. Her kan vi klart anbefale vores Mabel Jakke, som har god længde, dog stadig med masser af mulighed for bevægelse, og så er den bare gudesmuk!

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
399 kr.
Nyhed
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
379 kr.
Nyhed
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
349 kr.
Nyhed
Celine sandaler blå
Celine sandaler blå
Celine sandaler blå
329 kr.
Nyhed
Maria jakke grå
Maria jakke grå
Maria jakke grå
599 kr.