Sådan styler du din strik til vinteren

striktrøje
Style strikken til vinteren

Find strikken frem - og style den rigtigt

Nu hvor efteråret er over os, og vinteren nærmer sig med hastige skridt, er det på tide at finde alle striktrøjerne, strikkjolerne, strikcardiganerne - ja, ALT strikket - frem fra gemmerne. Det gode ved strik er, at det kan dresses op og ned på et utal af måder, men alligevel er der nogle overvejelser, du skal tage med, når du trækker i strikken. Vi fører dig gennem nogle af disse overvejelser for til sidst at give dig tre knaldgode outfits.

 

Den stribede strik - muligheder og begrænsninger

Den er legendarisk og er bestemt et musthave i alles graderobeskabe: Den stribede strik kan SÅ meget! Den kan tilføje stil og elegance samtidig med, at den giver et comfy look, men kan den sættes sammen med alt? Rent fysisk er det måske nok muligt, men det er ikke ensbetydende med, at man bør. Når du trækker i den stribede strik, er der enkelte begrænsninger i forhold til den underdel, du vælger. Her gør sig f.eks. gældende, at med en stribet strik som overdel, vil en stribet underdel, eksempelvis i form af nålestribede bukser, ikke gøre noget godt for looket - ej heller ternede underdele. Dette skyldes, at så ens et mønster vil gå i clinch med hinanden, og det skaber forvirring om, hvad der skal være i fokus.
Denne sæson vil vi i øvrigt forvente at se mere eksperimentel strik med mønstre, print og forskellige materialer, og i forbindelse med den eksperimentelle strik vil en underdel, der er ensartet i sit udtryk, være at foretrække, da strikken i så fald bliver givet den plads, den fortjener, og den kan tale for sig selv.

 

Strikkjoler

Uf, der er ikke noget skønnere end at pakke sig ind i en strikkjole, der varmer fra top til tå. Det, der er med strikkjoler, er, at de kan blive meget hyggelige og "ordentlige" at se på, hvilket overhovedet ikke er en problematik, men det efterlader rum for modspil. For at tage looket i en mere rå retning, kan man med fordel overveje at iføre sig et par chunky boots, hvilket vil skabe noget modspil til det meget fine og ordentlige udtryk. Samtidig ville en statementhalskæde kunne være med til at give noget spil og personlighed til looket.

 

Sort med sort

Er det galt eller genialt? Hmmm, kan det være begge dele? For der er ingen tvivl om, at en sort striktrøje med et par sorte bukser er et klassisk look, du ikke går galt i byen med, men det kan også have den effekt, at hele looket går i ét med sig selv, og intet rigtigt står ud. Desuden er det værd at overveje, at denne sæson kræver farve på tilværelsen, og du kan derfor overveje at style din sorte strik med et par blå jeans eller nogle grå cargobukser.

 

Det mere farverige striktrøje

Ved hvid er det en anden sag med de sorte bukser. Som ved sort/sort skabes stadig et klassisk look, der holder max, og hvis der er tale om en hvid strik med sorte striber ville et par sorte bukser give en fornemmelse af sammenhæng til looket. Generelt kan hvide striktrøjer snildt styles med sorte bukser, men det er også især med de hvide striktrøjer, der er mulighed for at tage farverige underdele på, så hold dig ikke tilbage i disse sammensætninger.
I og med at der netop eftersøges farver denne sæson, kan du sammensætte en farvet strik med farvet underdel, men hvis du har en strik i en særlig farve, og du ønsker at fremhæve farven, kan du med fordel iklæde dig en underdel med en neutral farve såsom sort, hvid eller grå for at lade farven få mere spillerum.

 

Casual, yet fancy

Noget af det, strik jo virkelig kan, er at kombinere det behagelige med det pæne, hvor vi har sammensat tre forskellige looks, der hver især leger med farver, stoftyper og forskellige udstrålinger.
Det første look, vi ville sammensætte, skulle bestå af vores Freya striktrøje i beige, der har et hyggeligt og elegant udtryk over sig. Dette ville vi sammensætte med vores blå Frederikke jeans for at skabe et mere casual look, der stadig er rimelig behageligt grundet den lette vidde i benene, samtidig med at denim er stort for tiden og stadig bidrager til et stilet look. At benene har noget vidde over sig, skaber rig mulighed for at trække i hælene. Her ville vi vælge vores Millie stiletter i sort, idet de bidrager med en glamourøsitet til looket, samtidig med at de er relativt neutrale i udtrykket og dermed blender godt sammen med det tilbagelænede i resten af outfittet.
Men måske er du slet ikke typen, der trækker i jeansene, cragobukserne eller nogen andre former for bukser? Så har vi også sammensat noget til dig. For vi har en stribet striktrøje i en rigtig lækker farve, nemlig vores Lucianna striktrøje i navy, som giver en smule farve til looket. Den er dog stadig relativ mørk i farven, hvorfor vi vil anbefale at sammensætte denne trøje med vores Lina nederdel i hvid. Der vil skabes et fint spil mellem de hvide striber i trøjen og den hvide nederdel, alt imens nederdelens længde og materiale vil fungere godt i de køligere vintermåneder. Igen vil hæle fungere ret godt til looket, eventuelt i kombination med et par lange støvler, der vil stå godt til nederdelen. Derfor vil vi anbefale at runde looket af med vores Clover støvler i sort, da de vil tilføje sættet en vis rå elegance.
Vores sidste sæt tager fat i den voldsomt hyggelige, bløde og bare vidunderligt skønne Amari striktrøje i mørkebrun, som på trods af den mørkebrune nuance er lys nok til at kunne oplyse en mørk underdel. Du kan derfor overveje et par sorte bukser eller eventuelt sammensætte den med vores Zaria nederdel i sort, da den med sit silkeagtige look vil kunne løfte striktrøjen op på helt andre niveauer af elegance. For et chic look kan du sammen med sættet iføre dig vores Carolina Cowboystøvler i sort, der har vist sig at være vældigt populære i efterårs- og vintersæsonen.

 

 

Vi håber, du er blevet mere sikker i, hvordan du kan style strikket til vinteren.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Sandra t-shirt hvid
Sandra t-shirt hvid
Sandra t-shirt hvid
359 kr.
Nyhed
Alice denim top blå
Alice denim top blå
Alice denim top blå
339 kr.
Nyhed
Monica oversized t-shirt grå
Monica oversized t-shirt grå
Monica oversized t-shirt grå
369 kr.
Nyhed
Ella denim nederdel blå
Ella denim nederdel blå
Ella denim nederdel blå
349 kr.
Nyhed
Christine nederdel sort
Christine nederdel sort
Christine nederdel sort
339 kr.