Korte jakker

kort jakke
Korte jakker til efterår og vinter

Hvorfor vælge en kort jakke?

Der er selvfølgelig en del overvejelser, når du skal vælge en jakke her til efteråret og vinteren, og en af overvejelserne er, om du skal gå med en lang eller en kort jakke. Der er mange argumenter for begge, men vi vil se lidt nærmere på, hvad en kort jakke egentlig kan, og hvilke typer korte jakker, der hitter.
Den korte jakke har en række fordele, eksempelvis tilbyder den en langt større bevægelsesfrihed, end den lange jakke gør, hvilket vil være praktisk, hvis du eksempelvis er den friske type, der cykler til og fra job eller bare nyder en cykeltur til at koble af. Derudover er korte jakker af forskellige typer ideelle både inden- og udendøres hele året rundt, hvilket skyldes, at de korte jakker er helt ekstremt alsidige og strækker sig fra lette blazere til varme dynejakker. Denne alsidighed gør også, at det er nemt at dresse en kort jakke op eller ned med underdele, sko og accessories.

 

Hvordan vælge en kort jakke?

Så vi har fået på plads, at der er flere gode grunde til at vælge en kort jakke, men hvad skal du vælge din korte jakke ud fra?
Først og fremmest er formålet med den korte jakke at holde dig varm og skabe et rum, du føler dig tilpas i, og det er altså det første og vigtigste kriterie, du skal vælge din jakke ud fra - den skal holde dig tilpas varm til årstiden, og du skal føle dig tilpas i jakken. Du skal altså ikke vælge en figursyet jakke, hvis du ikke bryder dig om at vise dine former, og omvendt skal du ikke tage en oversized jakke, hvis du gerne vil vise dine former. Det kan også handle om, at du ikke føler dig tilpas i en stærk, opmærksomhedstiltrækkende farve, og så skal du selvfølgelig holde dig fra det. Dette leder videre til næste kriterie, du bør tage hensyn til, når du vælger din jakke: en vinterjakke benyttes typisk flere år i træk, og moden holder ikke nødvendigvis flere år, så derfor skal du overveje, om du vil springe på, hvad der er moderne lige nu, eller om du vil gå efter noget, der passer til din personlige stil. Nogle gange stemmer de to overens, og hurra for det, men ellers er det også i orden blot at følge din egen, personlige stil.

 

Hvilke korte jakker?

Som vi startede med at beskrive, er der stor alsidighed inden for typer af korte jakker, og derfor må vi sætte grænsen for, hvilke vi vil snakke om, et sted, og her vil vi så vælge at se på efterårs- og vinterjakker, da det er de mest aktuelle sæsoner.
For at starte et dejligt, varmt sted, er dynejakken et fantastisk bud på en vidunderlig jakke, der holder dig dejlig varm, når der er koldt. Inden for de seneste år er dynejakken virkelig blevet en af de mere populære jakker, og vi forstår det godt, for det føles jo virkelig som at blive pakket ind i en lækker, varm dyne. Dynejakken har også den fordel, at den kommer i mange versioner, og der er efterhånden kommet flere og flere varianter, der komplementerer din figur, hvilket eksempelvis ses ved vores meget populære Skye jakke. Foruden at komme i mange farver, har denne model en styrke i, at bindebåndet hjælper med at fremhæve din figur, så du fremstår superskarpt.

Også den korte parkajakke af den slags, der går til hoften, er et godt bud på en jakke til efteråret eller vinteren, idet de ofte er åndbare, men vind- og vandtætte. De er meget alsidige i udtrykket og kommer i mange forskellige varianter, men fælles er, at de ofte kommer med en høj hals og hætte. Til de lidt køligere måneder er det et praktisk og tidløst design, du får, når du køber en parkajakke.

Generelt ser vi, at pels og faux fur er meget populært, og det har også sine fordele. Ikke blot ser det fantastisk ud, det er eminent i forhold til at holde varmen. Jakker med faux fur har udviklet sig meget i sit udtryk og kommer nu ikke kun i ét udtryk, og du kan derfor få alt fra vamsede til decideret sporty jakker. Derudover kan faux fur fylde alt fra det hele til blot at være små detaljer. Vær dog opmærksom på, at det kan fylde meget i looket, som vi f.eks. ser det ved vores egne Kaia jakke i mørkebrun samt vores Sally jakke i mørkebrun. Her bliver faux fur direkte bærende for udtrykket, og det er med til at vise, at disse typer jakker nogle gange skal styles enkelt. Her kan man eksempelvis gå med blot et par jeans eller bukser og pæne sko, men uden store accessories eller mange detaljer.

De sidste korte jakker, vi vil fremhæve, går under to navne: bomberjakker og pilotjakker. Pilotjakke kommer af, at jakken oprindeligt var udviklet som en foret helårsjakke til jagerpiloten, der kunne have jakken åben de køligere måneder og lukket de køligere måneder. Nu til dags ser vi dog mere sæsonbestemte bomberjakker, der er både tynde og tykke i stoffet, såvel som vi ser jakker med og uden for. De, der er udviklet til brug i efteråret og vinteren, er gode til at lukke vind og kulde ude, alt imens de holder dig varme. Når du styler din bomberjakke, kan du med fordel være opmærksom på, at den giver samme edge som en læderjakke, hvilket især kan ses i vores Emma jakke i mørkegrå, hvor detaljerne tydeligt kommer frem i farven, så du ser kanten i jakken. Denne edge i bomberjakken gør, at den ser megagodt ud med høje jeans eller nederdel. Den sorte bomber passer generelt godt med det meste, men vær opmærksom på, at det kan se meget forvirrende ud, såfremt der bruges stærke farver med en farvet jakke, og at du med en farvet bomberjakke bør lade den bære looket og ellers anvende mere neutrale farver, så jakken kommer til sin ret.

 

Vi håber, du blev klogere på korte jakker.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Sandra t-shirt hvid
Sandra t-shirt hvid
Sandra t-shirt hvid
359 kr.
Nyhed
Alice denim top blå
Alice denim top blå
Alice denim top blå
339 kr.
Nyhed
Monica oversized t-shirt grå
Monica oversized t-shirt grå
Monica oversized t-shirt grå
369 kr.
Nyhed
Ella denim nederdel blå
Ella denim nederdel blå
Ella denim nederdel blå
349 kr.
Nyhed
Christine nederdel sort
Christine nederdel sort
Christine nederdel sort
339 kr.