Hvad tager man på til barnedåb?

barnedåb
Klæd dig ordentligt på til barnedåb

Sådan klæder du dig ordentligt på til barnedåb

Barnedåb er en stor dag for forældrene, så det er vigtigt, at du gør noget særligt ud af dit outfit til det mindeværdige øjeblik, men hvad for noget tøj har man egentlig på til en barnedåb?

I dette indlæg kommer vi med nogle gode råd og inspiration til, hvad du kan tage på til barnedåben, og hvad du bør undgå. 

Dresscode

Hvad må kvindelige gæster have på til barnedåb?

Som udgangspunkt skal din påklædning være pæn, men kan den være for pæn?

Det er nok lidt af en kontrovers, for nogle mennesker mener, at der ikke er særlige regler for, hvordan man nøjagtigt skal gå klædt til barnedåb. Andre mener, at lignende regler gælder barnedåb som til bryllupper; altså at man ikke må bære hvid eller sort osv.


I vores optik kan du sagtens tillade dig at bære en hvid kjole, så længe den ikke er helt ensfarvet, men hvad så med at bære sort i kirken? Vi vil råde dig til at undgå alt for sorte outfits, da det ofte forbindes med begravelse og hurtigt kan sende et forkert signal for nogle. Det betyder ikke, at sort er helt udelukket, men du bør alligevel skabe lidt kontrast med evt. en farvet blazer eller stiletter. Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvordan familien til dåbsbarnet vil reagere på en sort påklædning; nogle vil tage det afslappet, mens andre nok vil finde det en smule upassende, så det er bedst at være på den sikre side.

Find dit pæne tøj frem

Du behøver selvfølgelig ikke komme i dit pæneste sæt tøj, men det skal heller ikke være for enkelt.
En god idé til en fin påklædning kan være en pæn bluse kombineret med en nederdel eller et par flotte habitbukser. Er det lidt for enkelt for din smag, kan du altid style dit look med lidt smykker og accessories.

pink-sommertop hvid-sommertop lyseblå-sommertop  
Hvis du gerne vil fremstå mere yndig i dit udseende, kan du tage en midikjole på, men undgå festkjoler og lign., da dette ikke altid er passende, og du sandsynligvis vil skille dig ud fra mængden. Tænk på det som om du skulle til rund fødselsdag, hvor gæsterne som regel er mere velklædte end normalt.

 lyseblå-kjole sorte-sandaler-med-hæl blazer-og-nederdel-beige
 beige-sandaler-med-hæl hvid-og-blå-kjole lyserød-kjole

Undgå casual outfits

Pas på med at være klædt for enkelt.

Du bør holde fokusset på det pænere udvalg fra din garderobe og undgå alt, der hedder hoodies, sweatshirts, t-shirts, joggingbukser, jeans og shorts. Nu er listen nok længere, men det er blot nogle få eksempler, sådan at du nogenlunde ved, hvad der er tale om.

I kirken bør dine skuldre være tildækket, f.eks. med en let trøje eller kort jakke. Du bør også undgå lårkorte kjoler og kjoler med bare rygge eller dybe udskæringer.

Hvad må man ikke have på til barnedåb?

Lidt groft opstillet kan man gå ud fra nedenstående;

 • Undgå hvid kjole i kirken
 • Undgå helt sort tøj i kirken
 • Begræns voldsomme farver
 • Bær ikke alt for udfordrende tøj
De konkrete regler vil afhænge af hvilket type af fest, der afholdes. Deltager du i kirken, anses det for god kutyme ikke at bære voldsomme farver, da det kan virke distraherende til en sådan begivenhed. Derudover bør du undgå alt for afslørende tøj som noget med dybe udskæringer, kort eller stramt tøj. Du bør også undgå at bære hvide kjoler, da hvid traditionelt er en farve, der er forbeholdt dåbsbarnet og brude. Sort kan også betragtes som upassende, da det normalt er forbundet med sorg og begravelse. Derudover bør du undgå alt for overdrevet eller prangende tøj og tilbehør, da dette kan være forstyrrende i en kirke eller ceremoniel indstilling. 

Generelt er det bedre at vælge et mere konservativt og elegant outfit, der passer til lejligheden og ikke er for overdrevet eller prangende. Du kan overveje en kjole eller nederdel med en smuk bluse eller skjorte og tilføje accessories som smykker eller et tørklæde for at give dit outfit et ekstra touch af elegance. Husk at formålet med din påklædning til en barnedåb er at være passende og respektfuld over for den ceremonielle begivenhed og dens deltagere.

Påklædningen til mor og gudmor


Er du mor eller gudmor til dåbsbarnet, spiller du en vigtig rolle, og du bør derfor være ekstra fint klædt på. Til dét er kjolen en sikker vinder – yndig og elegant.
En lang maxi- eller midikjole vil være et godt valg, hvis du ønsker at tage påklædningen et skridt videre. Du kan naturligvis også holde det lidt mere klassisk og iklæde dig en pæn bluse og style det med en nederdel eller et par bukser.

Du bør holde dig til lyse farver, da det er mere opsigtsvækkende og opmuntrende end mørkere farver i betragtning af din rolle. Er der nogle bestemte farver, som bør undgås udover sort og hvid? Ikke rigtigt, men nogle mennesker har stadig den holdning om, at der findes drenge- og pigefarver. Hvis du vil undgå at skabe forvirring, bør den lyserøde farve undgås, hvis dåbsbarnet er en dreng. Ligeledes bør du undgå lyseblå, hvis dåbsbarnet er en pige. Ønsker du en traditionel påklædning, anbefaler vi blå kjoler til drenge barnedåb og lyserøde kjoler til barnedåb med piger.

 

 
 

 

Klik her for at se vores anbefalinger til dåbsfesten.


Go-to

Skal du til barnedåb, anbefaler Astrid Frank dig at følgende nedenstående; 

 • Hold dig til almindeligt pænt tøj som pæne bluser, toppe, nederdele og habitbukser.

 • Du må godt bære hvidt og sort så længe dit outfit ikke er helt ensfarvet.

 • Tag gerne smykker på og style dit look med lidt accessories.

 • Hvis du er mor eller gudmor til dåbsbarnet, bør du gøre lidt ekstra ud af din påklædning.

No-go

Skal du til barnedåb, anbefaler Astrid Frank dig at være påpasselig med følgende;

 • Som gæst skal du ikke tage alt for på pænt tøj på, såsom gallakjoler og aftenkjoler.

 • Drop afslappet tøj som hoodies, sweatshirts, T-shirts, joggingbukser, jeans og shorts.

 • Undgå at have bare skuldre og kjoler med dyb udskæring på i kirken.

 • Undgå helt sorte og hvide outfits.

 • Hvis du er mor eller gudmor til dåbsbarnet, så tag ikke lyserødt på, hvis dåben er for en dreng og undgå lyseblåt, hvis dåben er for en pige.

 

Det var lidt om, hvordan du klæder dig ordentligt på til barnedåben. Vi håber dette indlæg har været inspirerende og givet dig et indblik i the dos & don’ts vedrørende barnedåb. Vil du gerne være forberedt når du skal til festen? Så læs vores indlæg omkring selve barnedåbs dagen


God fornøjelse 🤍
Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
399 kr.
Nyhed
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
379 kr.
Nyhed
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
349 kr.
Nyhed
Celine sandaler blå
Celine sandaler blå
Celine sandaler blå
329 kr.
Nyhed
Maria jakke grå
Maria jakke grå
Maria jakke grå
599 kr.