Handsker og huer

huer og handsker
Vinterens varmeste og vigtigste accessories

Praktisk og pragtfuld(Vinter accessories)

Med vinterhalvåret over os oplever vi en stigende grad af kulde, der for hænderne medfører nedsat bevægelighed, imens det står på, efterfulgt af rifter og sår. For hovedet betyder det kolde ører, og blæser det, som det ofte gør nu, får vi træk. Der er ingen tvivl, det er tid til at erhverve sig handsker og huer!
Det kan ikke afvises, at huer og handsker er praktiske og har et funktionelt perspektiv, i og med at de hjælper med at holde på varmen, men det kan mere end det: Det kan pifte vintergarderoben op. Huer og handsker er en del af et solidt vinterlook, der er medvirkende til at dresse dit outdoorlook op og ned, alt efter hvilken sammensætning du får med den dag, for ja - du kan snildt bruge flere huer og handsker, så du har noget at skifte mellem.

 

Handsker og huer

Så lad os snakke(fortælle) lidt om det, det handler om - handsker og huer! Handsker er en gammel opfindelse, og om end vi ikke kan finde nogen oprindelse, har vi sporet dem tilbage til det gamle Grækenland for 2400 år siden. Så det er ikke just nogen ny opfindelse, men den har måske udviklet sig en kende og er blevet mere stylish. Nu om dage har vi alle mulige former for handsker; havehandsker, arbejdshandsker, motorcykelhandsker og så videre, men vi tænker selvfølgelig på de helt almindelige handsker, vi ifører os, når vi skal uden for døren i de kølige måneder. Dem, der er en absolut nødvendighed for dig, som cykler på job eller går lange ture.
Og nu siger vi selvfølgelig handsker, men lad os endelig inkludere vanter og luffer, for selvom der er forskel, kan de alle udgøre en del af et lækkert vinteroutfit.
Handsker, vanter og luffer laves i mange forskellige materialer, hvor fællesnævneren er, at det skal være godt til at holde varmen. Eneste ulempe ved at iføre sig sådan et par, vil typisk være, at man har svært ved at benytte sin telefon. Det behøver dog ikke at være sådan, for nogle handskevarianter, bl.a. vores egen Nicole, der kommer i både sort og creme, har touchfunktion, så du stadig kan følge med på telefonen.

Som det er med handsker, er det også med huer. Der er mange forskellige typer, heriblandt beanien, huen med kvast, elefanthuen (som man... heldigvis, måske? ikke ser så ofte), balaclavaen osv.
Den moderne hue, vi ofte tænker på i dag, stammer fra Monmouth-huen, en ulden hovedbeklædning, der blev skabt til og båret af sømænd og soldater i England i 1300-tallets Monmouth. Den moderne hue er ligesom Monmouth-huen en oftest skyggeløs hovedbeklædning holdt i varmt, blødt materiale, der slutter tæt om hovedet og dermed holder på varmen. Dette design tilbyder som udgangspunkt et simpelt, rent look, der klæder alle, men det er heller ikke for sjov, at mange huedesignere tilføjer en mere eller mindre lille kvast på toppen af huen, hvilket har den effekt, at den bidrager med et charmerende udtryk, alt imens der skabes spænding.

Og generelt kan din hue og dine handsker være med til at bringe noget spænding ind i dit vinterlook og pifte det lidt op. De fleste har en vinterjakke, der er meget neutral i farveudtrykket, og her ville det i allerhøjeste grad give mening at pifte looket op med et farverigt sæt hue og handsker. Og nu siger vi sæt, hvilket naturligvis skaber et elegant udtryk, men du kan jo også snildt mixe og matche hue og handsker og skabe endnu mere spil i farver og mønstre.
Hvis du er typen, der ligesom mange af os andre også går og savner foråret nu her, hvor det er blevet mørkt og koldt, så er det altså gennem farverne og mønstrene, du skal få en bid af det tilbage. Så ikke noget med at gå på kompromis, gå med farverne og de vilde mønstre, hvis du føler for det - og lad selvfølgelig være, hvis det ikke er noget for dig.

 

Vi håber, du er blevet klogere på vinterens vigtigste accessories, huen og handskerne.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
399 kr.
Nyhed
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
379 kr.
Nyhed
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
349 kr.
Nyhed
Celine sandaler blå
Celine sandaler blå
Celine sandaler blå
329 kr.
Nyhed
Maria jakke grå
Maria jakke grå
Maria jakke grå
599 kr.