Halloween med Astrid Frank

halloween kostume
Find uhyggen frem til Halloween

Halloweens historie

Vi tænker alle, at Halloween nok kommer fra USA, hvor højtiden især ses fejret i dag, men faktisk stammer højtiden fra kelterne i Europa omkring 900 f.kr.. Her var Halloween (også kaldet Samhain, solens fest) svarende til det keltiske nytår og en markering af sommerens afslutning. Man tilbad derfor solens Gud, Baal, men det var ikke den eneste; man tilbad også dødsriget hersker med henblik på at få ham til at lade årets døde besøge deres familier. Onde ånder, der ville besætte levende kroppe det næste år, kunne dog også risikere at passere, og derfor ville man klæde sig ud i det mest skræmmende og afskyelige kostume, man kunne mønstre, da dette ville både afholde de onde ånder fra besættelse og fra at lave ballade. Derfra kommer traditionen med at klæde sig ud.
På store bål ville druider endvidere afbrænde kvinder, der blev antaget for at være hekse, og i mellemtiden ville der fortælles om overnaturlige hændelser, mærkelige syn mv., hvilket menes at have skabt fundamentet for tendensen til at fortælle uhyggelige historier til Halloween i dag.

For omtrent 150 år siden begyndte Halloween at tage form i Amerika som en lidt mere uhyggelig variant af Fastelavn, hvor børn tigger slik med den berømte sætning "Trick or treat", forstået som at der vanker ballade, hvis der ikke falder slik af. Her er det også standard at pynte skræmmende op og have sine udskårne græskar til at pynte ved hoveddøren.

Halloween gjorde for alvor sit indtog i Danmark i slutningen af 1990'erne, og statistikker peger på, at mere end 1/4 af alle danske husholdninger med hjemmeboende børn går på trick or treating, og tallene for slik og dekorationer peger dog også på, at Halloween efterhånden overgår Fastelavn.

Og det passer os glimrende, at Halloween har gjort dette indtog, for sikke en festlighed med mange muligheder for fejring. Vi vil føre dig igennem nogle ideer til, hvordan du kan fejre aftenen, og hvordan du kan klæde dig på hertil.

 

Halloweenfesten

En helt oplagt måde at bruge Halloween på er ved at tage til eller selv holde en fest. Her er selvfølgelig to veje at gå: Helt uhyggeligt kostume (hvilket vi selvfølgelig bifalder) og den flotte, festlige påklædning (hvilket vi naturligvis også bifalder!).
En klassiker til festen vil selvfølgelig være en lækker kjole i en neutral farve, måske sort, beige eller sølv, hvis det skal være særligt festligt. Her kan du med fordel tage et kig på vores sortiment inden for festkjoler. Et alternativ, der måske er knapt så formelt, men lige så stilet, ville være at matche et par habitbukser med en lækker top. Sødt og simpelt, det kan nærmest ikke gå galt!

 halloween kostume

Venindemiddag

Halloween er også en oplagt mulighed for at invitere veninderne over til en god middag og måske et par drinks. Her kan man gå all in med dekorationerne for at gøre det lidt festligt, og man skal selvfølgelig have et stilet outfit på ligeledes. Her kan du meget passende tage et pænt sæt på, der måske er mere afslappet, end hvis der havde været tale om en reel fest, f.eks. ville et jakkesæt til kvinder bestående af habitbukser og blazer give et rigtig pænt look og samtidig være behageligt. Under blazeren vil du både kunne bære en flot bluse såvel som en skjorte.

 halloween kostume

Film(u)hygge

En superpassende måde at bruge Halloween på er naturligvis en filmdate, hvor du ser nogle uhyggelige film med enten en veninde eller én, der måske er lidt sødere end alle de andre. Især sidstnævnte er oplagt, hvis der skrues op for uhyggen på skærmen, da man i så fald med rette kan krybe lidt tættere på hinanden.
Her er komforten og hyggen det vigtigste, og her vil vi pege på en af efterårets helt store trends: Strik! Hvad end det er en strikkjole eller en striktrøje over et par behagelige bukser, vil det stensikkert være en god påklædning til denne slags fejring af Halloween. Uh, og glem nu ikke de levende lys til at skrue op for både hyggen og uhyggen.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Lucca denim jakke
Lucca denim jakke
Lucca denim jakke
499 kr.
Nyhed
Lucca jeans blå
Lucca jeans blå
Lucca jeans blå
399 kr.
FORUDBESTIL
Nyhed
Amelie denim kjole blå FORUDBESTILLING
Amelie denim kjole blå FORUDBESTILLING
Amelie denim kjole blå FORUDBESTILLING
499 kr.
Nyhed
Melina ballerina beige
Melina ballerina beige
Melina ballerina beige
319 kr.
Nyhed
Sofie taske blå
Sofie taske blå
Sofie taske blå
389 kr.