Efterårsjakker 2024

efterårsjakke, lang frakke, kvinder
Efterårsjakker hos Astrid Frank

Jakker til efteråret 2024

Med efteråret følger som regel også lavere temperaturer og en forringelse af vejrforholdene, og der har vi brug for den rigtige jakke eller frakke til at holde os ordentligt varme og beskyttet mod både blæst og regn. Det forholder sig altså sådan, at såvel som farven på bladene skifter, skal også din sommerjakke skiftes ud med en efterårsjakke - eller overgangsjakke, om man vil. For de fleste er det en sorgmodig handling, fordi det betyder en afsked til sommerens varme vejr, men det er også et goddag til muligheden for at style dig til efterårsmånederne. Her vil vi tage dig igennem en lille guide til, hvad du kan se efter, når du skal vælge den rigtige efterårsjakke.

 

Lang eller kort jakke 

Noget, der præger tilgangen til jakkemode for dame i denne sæson, er, at der ikke siges enten eller, men nærmere både og, hvilket blandt andet kan ses, når det kommer til længden på efterårsjakken. Her er nemlig ikke et decideret entydigt svar på, hvad vi skal forvente dette efterår; derimod lader det til, at vi både vil se lange frakker såvel som korte jakker. Der er ingen tvivl om, at en lang frakke, der går til længere end hoftehøjde, vil være et stilmæssigt sikkert valg, men flere typer kort jakke har også været oppe blandt flere modehuse. Det gør altså, at det vil være muligt at finde en efterårsjakke, der længdemæssigt passer til netop dine præferencer.

 

Hvilken type jakke er varmest?

Når vi taler efterårsjakker, er vi naturligvis nødt til at gøre det klart, at de skal være gjort af et ordentligt materiale, der kan klare efterårets til tider barske vejrforhold. Vi ser da også nogle materialer, der kan holde til lidt af hvert, være fremme denne sæson. Du kan vælge mellem forskellige snit, såsom klassiske trenchcoats, der aldrig går af mode, eller mere oversize frakker, der giver dig et moderne og afslappet look.

Korte efterårsjakker kan variere fra stilfulde læderjakker til praktiske bomberjakker. Disse giver dig mulighed for at eksperimentere med forskellige teksturer og mønstre, der kan tilføje et livligt element til din efterårsgarderobe.

Dynejakker er et populært valg, når temperaturen begynder at falde. De kombinerer varme med lethed og komfort. Moderne dynejakker er ikke kun funktionelle, men de er også designet med et æstetisk touch. Du kan finde dynejakker med pelsdetaljer, i forskellige farver og snit, der passer til din personlige stil.

Uanset hvilken type efterårsfrakke du vælger, er det vigtigt at tænke på både stil og funktionalitet. Efteråret er en årstid, hvor vejret kan være omskifteligt, så det er en god idé at investere i en frakke, der holder dig varm og samtidig giver dig mulighed for at udtrykke din personlige stil. Så gå på opdagelse i de forskellige kollektioner og find den perfekte efterårsfrakke, der passer til dig og din garderobe i 2024.

En generel modetendens, vi ser dette efterår, er denim i alle afskygninger, så selvfølgelig er denimjakken et godt bud på en overgangsjakke. De fås naturligvis også med og uden for alt efter hvor varm, du ønsker den, og der er flere veje at gå farvemæssigt.
Til sidst må vi bare nævne læderjakken, der også kommer i flere tykkelser, så den kan fungere som overgangsjakke fra sommer til efterår såvel som en solid efterårsjakke i godt, isolerende materiale.
Det er altså mange forskellige materialer, vi ser komme frem til efterårets jakker og frakker, og det burde derfor snildt kunne lade sig gøre at finde en jakke eller en frakke i et materiale, der passer til dig og din personlige stil.

 

Efterårets farver

De neutrale farver, der er nemme at style med andre farver, vil være oplagte valg til efterårsjakken, her tænker vi blandt andet jordfarver, grå og sort, der også er farver, der er relativt lette at holde. Disse farver har været storfavoritter i mange år og forbliver det nok nogle år endnu, men vi ser også en tendens, der trækker i en anden retning. Samtidig med at de neutrale farver vil være store i efteråret 2024, vil vi også se mange forskellige farver pryde bybilledet. Nogle af dem vil være typiske efterårsfarver, såsom mørkeblå og brunlig orange, men ingen tvivl om, at vi også vil se flere eksperimentelle farver komme i brug. Farver såvel som mønstre. Så du kan trygt tage en jakke i en neutral farve, men hvis du nogensinde har drømt om en mere farverig efterårsjakke, så er det nu, du skal springe ud i det.

 

Trenchcoats til efteråret

Der er en gammel kending, der vil gøre sig særligt bemærket dette efterår, og det er naturligvis vores elskede trenchcoat. Det er både en komfortabel og stilet frakke, der er perfekt til det let kølige vejr, vi oplever i efteråret. Derudover har jakken den fantastiske egenskab, at den kan styles med stort set hvad som helst og kan bruges til stort set alle lejligheder. Det er en elegant, tidsløs klassiker, der også kommer i så mange forskellige varianter, at det burde kunne lade sig gøre at finde lige det udtryk, der passer til din stil.
Også parkaen er kommet for at blive, og det forstår vi også godt. Det er en behagelig jakke med en god længde, der kan fås til både det hårde vintervejr, men også lettere foret til efteråret. Også parkaen kommer i mange forskellige udseender, så også her kan du med garanti finde en parka, der matcher din stil. Vi forudser i al fald, at der vil være mange parkaer at spotte dette efterår, og vi er ikke alene om at mene det.

 

Detaljerede efterårsjakker til kvinder 

Som det nok kan ses på nuværende tidspunkt, vil efterårsmoden for jakker være eksperimentel i den udstrækning, at der bruges mange forskellige materialer, og der vil være mange forskellige farver at se, men i virkeligheden vil det eksperimentelle ligge i detaljen, for flere af de store modehuse er ramt af detaljefokus. Dette kan f.eks. ligge i, at der tilsættes et bindebånd, jakken får iøjefaldende store lommer eller får et bemærkelsesværdigt mønster. Denne sæson er det detaljerne, du virkelig skal være opmærksom på, for det er detaljen, der er kronen på værket i efteråret 2024.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

Nyhed
Amanda kjole mørkegrå
Amanda kjole mørkegrå
Amanda kjole mørkegrå
349 kr.
Nyhed
Alberte kjole mørkebrun
Alberte kjole mørkebrun
Alberte kjole mørkebrun
369 kr.
Nyhed
Klara top mørkebrun
Klara top mørkebrun
Klara top mørkebrun
299 kr.
Nyhed
Amanda kjole mørkegrøn
Amanda kjole mørkegrøn
Amanda kjole mørkegrøn
349 kr.
Nyhed
Julia denim bukser
Julia denim bukser
Julia denim bukser
449 kr.