De bedste denimtrends vinteren 2024/2025

denim til efteråret
Denim til vinteren 2024/2025

Denim til vinteren

Vi er godt inde i efteråret, og det betyder, at vi snart skal tænke på også at finde vintergarderoben frem. I den forbindelse vil vi hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal finde frem - enten fra gemmerne eller fra stativerne i butikkerne. Årets helt store trend har været denim, og vi vil se på, hvordan du skal bære denim i denne vintersæson.

 

Komfort over alt

Det er sandsynligvis efterveer fra isolationen og hjemmearbejdet under coronaepidemiens nedlukninger, men vi er blevet rigtig gode til at prioritere komfort i vores valg af tøj, og det er også en tendens, der har bredt sig til catwalken - og ikke mindst vores jeans. Den skrækkelige tid, hvor vi skulle presse os ned i skinny jeans er lykkeligt overstået, for nu har jeans med vidde fået et comeback, og sikke et comeback! Vi taler jo ikke bare om vidde på det niveau, hvor vi sådan relativt nemt kan stikke benene igennem, nej, det kan faktisk ikke blive vildt nok med baggyness, flare, bredde og generelt oversized bukseben, ja selv de gode ballonjeans pryder runwayen. Det kan ikke blive løst og behageligt nok.
Og hvordan styler man så bedst disse vide jeans, så du undgår et slasket look? For at skabe en stærk kontrast, kan du begynde med at sammensætte dine jeans med et par hæle, der bidrager med en hvis ynde. For et chic look kan du også iføre dig en crop top, der ikke blot er voldsomt in igen, men som også passer fantastisk til jeans. Top looket enten med en oversized blazer for et mere professionelt look eller en læder- eller faux læderjakke.
Med komfort i højsædet er det da heller ikke så sært, at cargojeans såvel som lange denimnederdele begge trender. Sidstnævnte kan du med fordel style med et korset eller en tætsiddende top.

 

Detaljeret denim

Det er ikke bare helt almindelig denim, der hitter i øjeblikket; tiden er kommet til en mere eksperimentel tilgang til denim. Dette ses eksempelvis gennem påsættelse af grafiske print, andre farvefulde tilføjelser såsom lapper eller påsyede designs. Det kan også komme til udtryk gennem forskellige mønstre, eksempelvis striber og tern. Farveudtrykket er ligeledes eksperimenterende for vinteren, hvilket ses ved at overdyes vil vise sig at være store, samtidig med at jeans med vidde ofte vil vise sig at have et vintage afvasket look. Om det eksperimentelle i denimfarverne er også at sige, at omend de blålige indigofarver naturligvis er fremtrædende, så har grønlige nuancer også været stærkt repræsenteret på runwayen.

 

Dobbelt denim

Denim, denim, denim - vi kan ikke få nok af denim, heller ikke på én gang! Derfor er denim med mere denim blevet en trend, der hitter. Af samme grund er den canadiske smoking (også kendt som Canadian Tuxedo) vendt tilbage, hvor man traditionelt vil være iført denimbukser kombineret med enten en denimskjorte eller denimjakke. Groft sagt handler det om at kombinere en denimbund med en denimtop, og det er en relativt nem måde at kombinere denim med denim. Der er dog andre måder, eksempelvis ved at kombinere jeans med en denimvest, måske en hættetrøje med en denimhætte eller noget så simpelt som en denimlomme på din overdel. Mulighederne er mange, men en enkelt har været så fremtrædende på runwayen, at den skal nævnes: denimkorsetter over denimjakker! Måske ikke den kombi, vi ser mest i gadebilledet, men det er om end andet et bevis på, at du ikke skal være bange for at kombinere dit yndlingsdenim!

 

En gammel ven

Vi har gemt en gammel kending her til sidst, som vi bestemt er glade for at se vende tilbage, men som hurtigt kan dele vandene. Vi taler selvfølgelig om ripped denim, altså jeans med huller eller som minimum bevidst slidtage i stoffet. Her til vinter vil vi se slid og huller i denim, og det kan faktisk nærmest ikke blive for meget. Så hop i de bukser, den jakke eller hvad end, du lyster, som din bedstemor ikke forstår og i virkeligheden er lidt forarget over.

Knus,
Pigerne fra Astrid Frank

Se vores nyheder

FORUDBESTIL
Lina nederdel hvid FORUDBESTILLING
Lina nederdel hvid FORUDBESTILLING
Lina nederdel hvid FORUDBESTILLING
399 kr.
Nyhed
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
Lina stiletter sort
399 kr.
Nyhed
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
Nadia bukser blå
379 kr.
Nyhed
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
Sheila bluse beige
349 kr.
Nyhed
Kira bukser hvid
Kira bukser hvid
Kira bukser hvid
329 kr.